Tuesday, June 22, 2010

main sep-sep..

Tgh bersantai dgn Adam, tiba2 Adam ajak main sep-sep...

Adam & Mama: Sep,sep,sep...tom,tom,tom...

Adam: sep depan (tapak tgn kami bertemu)
Sep ba-kang(belakang )
sep a-tas
Sep ba-wah..

Mama: ...................................................(saje nk dgr Adam menyanyi)

Adam & mama: one..two...jus!
Adam: tunjuk belakang tapak tgn
Mama: tunjuk tapak tgn..

Meaning that, mama kalah...tp mama ckp "mama menang!" (mama cheating,hah?)

tetiba ja Adam tunduk kepala dia...mama confius...
OWH..baru ingat permainan ni..Adam tunduk sbb nak suruh mama cuit dgn jari kt blakang leher dia..pastu Adam akan teka jari yg mana dicuit td..kalo salah, ulang benda yg sama but kalo betul teka, main semula..mama dah ingat!!! OMG..dah lama gila xmain benda ni...
Mama ingat when I was in std 1 je suka main ni..mama sgt teruja dan bangga Adam tahu main permainan kampung just like mama...
This is the reason why mama sgt berterima kasih dgn guru2 di taska Adam...because mama never teach and I'm not sure is either I could teach you all kind of games mase zaman mama kecik2 dulu..mama impressive..really!

Permainan bersambung...of cause la Adam memg xkan tepat meneka..then mama tuka pada Adam plak yg cuit blakang leher mama..and kami bermain smpai la Adam kepenatan...for mama, seronok dpt imbas kenangan..but this time different la..xsama main menda tu masa dah bangka ni..dulu lebih enjoy..

Welldone, Adam! mama harap2 Adam dpt merasa permainan and moment mcm mama dulu2 when at your age..even kite xtinggal di kg but mama really want you to have it..

2 comments:

Lady Jannah said...

hikhik.. main sep sep ae kak...
comey je main ngan ank.. hehehhee...
cnfom nnti adam da pandai baca... sume post kat blog ni dia komen.. hehehe..=p

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)